BEDRIJFSADRESSEN INZETTEN

Met bedrijfsadressen krijgt u een volledig inzicht in uw klanten. Vind nieuwe prospects door middel van het selecteren op kenmerken zoals bedrijfsgrootte, rechtsvorm en branche. Deze gegevens kunt u veelal exporteren naar een Excelbestand of direct naar uw CRM systeem. Bedrijfsadressen zijn een uitermate geschikt vertrekpunt voor gerichte leadgeneratie: e-mailmarketing, direct marketing en telefonische acquisitie. Maar ook voor uw eigen marktonderzoek of het verrijken van uw huidige klantenbestand.

Cendris doelgroep shop bedrijfsadressen

1. E-MAILMARKETING

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing, waarbij e-mails worden ingezet om een commerciƫle boodschap naar een doelgroep te sturen. In de breedste zin kan elke e-mail die is gestuurd naar een potentiƫle of huidige klant worden beschouwd als e-mailmarketing. Een zakelijk adressenbestand staat aan de basis van een succesvolle e-mailmarketingactie.

Cendris doelgroep shop bedrijfsadressen

2. TELEFONISCHE ACQUISITIE

Voor een proactieve offline prospectbenadering zijn aangekochte B2B adressenbestanden uitermate geschikt en kunnen een onmisbaar onderdeel betekenen binnen uw marketingmix. B2B Telemarketing wordt in de zakelijke markt frequent zowel structureel als actiematig ingezet. Bij telemarketing kunt u denken aan het maken van afspraken met prospects, maar ook bijvoorbeeld het nabellen van e-mailmarketingcampagnes.

Cendris doelgroep shop bedrijfsadressen

3. MARKTONDERZOEK

Een solide marktonderzoek is een goede pijler voor uw marketingbeleid. Een effectief marktonderzoek helpt bijvoorbeeld om onderbouwde (marketing-)beslissingen te kunnen nemen. Met een actueel adressenbestand is het mogelijk om zeer nauwkeurig een doelgroep te selecteren en hier een representatieve steekproef uit te trekken. Vervolgens kunt u deze doelgroep direct telefonisch of per e-mail benaderen. Bovendien kunnen beschikbare variabelen uit een database achteraf worden meegenomen in de analyse. Dat bespaart tijd, en daarmee geld, tijdens het veldwerk.

Cendris doelgroep shop bedrijfsadressen

4. VERRIJKEN HUIDIGE KLANTENBESTAND

Een up-to-date adressenbestand is de basis van kwalitatieve acquisitie en relatiebeheer. Een verkeerde aanhef of adressering, tijdrovende belacties, postretouren en e-mailbouncers: vervuilde adressenbestanden zijn een bron van irritatie en verspilling van uw tijd en geld. Het verrijken en up-to-date houden van uw adressenbestand is dus een belangrijk onderdeel in uw acquisitieproces.

< Terug naar het overzicht